Twitter en Followers?

Door filenox op dinsdag 1 mei 2012 19:26 - Reacties (21)
Categorie: Internet, Views: 7.186

Hallo, hier ben ik weer. Dit keer geen blog over Dropbox of over must-see websites, dit zal een blog worden ivm de micro-blogging website Twitter. :Y

Ik gebruik nu al enkele jaren Twitter, vooral om technische zaken te delen, al dan niet met soms een pauze van enkele maanden. Foto's en privé-zaken deel ik wel via Facebook. Dit doe ik niet alleen omdat Facebook daar meer geschikt voor is maar ook omdat ik maar een stuk of 5 mensen ken (IRL) die Twitter gebruiken. Twitter is in Belgie véél minder populair dan in Nederland. |:(

Het probleem dat ik nu heb, is dat ik te weinig volgers heb. Dat is ook de reden van dit blog; ik zou graag willen weten wat er volgens jullie, Tweakers, beter kan aan mijn Tweets. :)

Een overzicht van mijn laatste Tweets (afgelopen 24u):
  • How I earned 65K in High School teddy.is/ipod/
  • Apple maakt zijn stap als telecomprovider? http://www.bgr.com/?p=137708
  • Het WTF-moment van de dag: een IP-pakket verzenden naar de VS gaat sneller dan een pixel op je scherm toveren. bit.ly/ImVxkx
  • Color Theory in Leven Design http://bit.ly/IEQ06W
  • Daarom is Instagram zo snel met uploaden: http://bit.ly/ISMRj7
  • Nieuwe trailer van The Dark Knight Rises: http://youtu.be/g8evyE9TuYk
  • Salaries/Staff Expenses: 500 000 dollar? Dure mannen bij Wikileaks.org...
  • Met mayonaise? bit.ly/KrTVlb
  • Great, in Safari kan ik niet meer naar @belgacom.be zonder mee te doen aan de enquete, de sluitknoppen werken niet.. #WTF
  • Billionaire to build Titanic II zite.to/JIpFmU
Dus zeg eens, wat kan er beter? Vergeet niet dat deze Twitter-acc niet voor persoonlijke tweets bedoeld is. Met andere woorden, tweets zoals "ik eet nu spaghetti" zullen er daarom ook nooit opkomen.

Om dit blog te eindigen zet ik onderstaande afbeelding neer, samen met een groot vraagteken :)

Volgende: Is dit de toekomst van Google Glass? 07-'12 Is dit de toekomst van Google Glass?
Volgende: 4 awesome websites die je niet kent 04-'12 4 awesome websites die je niet kent

Reacties


Door Tweakers user ZpAz, dinsdag 1 mei 2012 19:30

Je hebt in ieder geval al meer volgers dan ik. Je hebt dan ook een stuk meer tweets geplaatst.

Misschien moet je wat met hashtags gaan werken zodat mensen op je tweets kunnen zoeken.

Je avatar naar een leuke dame veranderen wil ook nog wel eens helpen :P

[Reactie gewijzigd op dinsdag 1 mei 2012 19:33]


Door Tweakers user Rob, dinsdag 1 mei 2012 19:39

Paar puntjes:
Je twittert Nederlands en Engels door elkaar.
Probeer het wat meer uit jou als persoon te schrijven, nu lijkt het van een spambot te komen.
Gebruik hashtags.

Door Tweakers user Gtoniser, dinsdag 1 mei 2012 19:40

Tags gebruiken, in het engels tweeten, mensen met dezelfde interest followen die je dan terug gaan followen, evt kun je ze later weer verwijderen :P (is een strategie die veel mensen/bedrijven/sites die followers willen gebruiken)

Door Tweakers user filenox, dinsdag 1 mei 2012 19:40

Hashtags gebruiken is inderdaad een goed idee. Verder tweet ik gewoon in het Nederlands hoor al durf ik wel eens de titel van een artikel te kopiëren ipv te vertalen naar het Nederlands. :)

Door Tweakers user filenox, dinsdag 1 mei 2012 19:44

Gtoniser schreef op dinsdag 01 mei 2012 @ 19:40:
Tags gebruiken, in het engels tweeten, mensen met dezelfde interest followen die je dan terug gaan followen, evt kun je ze later weer verwijderen :P (is een strategie die veel mensen/bedrijven/sites die followers willen gebruiken)
In het Engels tweeten? Met die miljoenen Nederlandstalige Twitteraars moet Twitteren in het Nederlands toch ook werken? :) De strategie van iedereen volgen heb ik inderdaad al gemerkt (door bedrijven die mij volgen), al werkt deze truc niet echt bij mij :) Wat heb ik er nu aan om een bedrijf dat aardbeien verkoopt te volgen :+

Door Tweakers user Martijn19, dinsdag 1 mei 2012 19:54

Een vraag die ik mezelf zou stellen zou het aantal volgers mij ook een maar iets kunnen schelen is: "Waarom zouden mensen mij willen volgen?"

Mensen denken tegenwoordig dat alles wat ze te melden zo interessant is dat iedereen het wil lezen. Niet dus.

Ik persoonlijk tweet bijna niets en het aantal mensen dat ik volg zijn mensen die meestal ook wat nuttigs te melden hebben, programmeurs waar ik tegen op kijk bijvoorbeeld.

edit:

Wat ik dus probeer te zeggen is: als je daadwerkelijk interessant bent komen de volgers wel.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 1 mei 2012 19:57]


Door Tweakers user Damic, dinsdag 1 mei 2012 19:58

Kun je je links volledig maken dat is iets simpeler :D

Door Tweakers user filenox, dinsdag 1 mei 2012 20:00

Hoezo? De beschrijving van de links staan toch voor de link zelf? :)

Door Tweakers user Damic, dinsdag 1 mei 2012 20:05

Zet er de url tag om er zijn er een paar die je niet kunt aanklikken ;D moet je altijd c/p doen.

edit: nvm doorklikken naar je twitter kun je ook alles aanklikken

[Reactie gewijzigd op dinsdag 1 mei 2012 20:07]


Door Tweakers user filenox, dinsdag 1 mei 2012 20:07

Via de Twitter-client die ik gebruik wel hoor, net als op Twitter.com maar ik zal er aan denken, bedankt ;)

Door Tweakers user Mercatres, dinsdag 1 mei 2012 20:08

Clickable bedoelt ie denk ik ;)

Anywho, tips: zorg dat je description duidelijk is. Ik heb geen idee wat ik me bij "Poweruser" moet voorstellen. Verder zijn er meer "verkenners van het internet". Maak duidelijk waarom het interessant zou zijn om jou te volgen.

Verder is de tip "volg anderen met jouw interesse en ga een conversatie met hen aan. Dan zullen zij jou ook volgen.

't Moet ook niet altijd even serieus te zijn op twitter. Twitter is een zeer handig communicatiemiddel, maar hoeft niet per sé 100% serieus te zijn.

En hashtags gebruiken helpt ook.

Hoe dan ook, je hebt er een volger bij :)

Door Tweakers user ZpAz, dinsdag 1 mei 2012 20:42

Komt een man bij de dokter: "Dokter, ik ben twitterverslaafd." Dokter: "Ik volg u niet."
hihi

Door Tweakers user fotografie999, dinsdag 1 mei 2012 20:52

Ik volg je al lang! Kijk maar in je volgerslijst @Maarten_Jan kreeg zaterdag ofzo een volg verzoek van jou binnen!

Door Tweakers user Camulos, dinsdag 1 mei 2012 21:01

Waar ik altijd op let, is dat een poster regelmatig tweet.. maar wel mate weet te houden!

Je hebt vandaag (1 mei) al 20+ tweets gedaan.. de 29e heb je er 10+ gedaan..
Ik zou je om die reden al niet volgen omdat je mijn feed zou verstoppen/volspammen...

Persoonlijk volg ik mensen die niet meer dan 5 tweets per dag doen (uitzonderingen daargelaten zoals LifeHacker).. Die zijn vaak kundig op een bepaald gebied; gerelateerd zijn aan bepaalde site; en/of vrienden.

Aangezien je twitter-profiel niet persoonlijk is (zoals je zelf aangeeft in je blog), dan moet je je afvragen welke onderwerpen je wilt belichten.. het lijkt nu een beetje een allergaartje (sorry om het zo plat te zeggen).

Ik wens je succes, maar ik volg je (nog) niet ;)

Door Tweakers user filenox, dinsdag 1 mei 2012 21:35

Van die 20+ Tweets van vandaag zou je er maar 10 zien, die 20 zie je enkel als je iedereen volgt waar ik op heb je '@'-replied :)

Door Tweakers user Krisp, dinsdag 1 mei 2012 22:02

De vraag die je jezelf moet stellen is of en welke toegevoegde waarde je hebt. Ik zou jou nu niet volgen, omdat die 'feitjes' leuk zijn, maar niet nuttig. Ik lees al te veel van dat soort dingen. ;) Probeer nuttige feiten toe te voegen als je echt volgers wilt vinden. Mocht je mijn twitter willen bekijken en constateren dat ik het eveneens niet goed doe: dat klopt, maar ik poog ook niet veel volgers te krijgen. :P

Door Tweakers user Tsurany, dinsdag 1 mei 2012 22:19

Waarom zou ik jou volgen? Wat kan jij mij bieden wat boeiend is? Ik zie enkel linkjes naar andere sites toe, waarom jou dan volgen en niet gewoon een paar sites die al die content combineren? Het is echt een kwestie van iets nieuws bieden met interessante opmerkingen. Niet interessante content van anderen bundelen waar geen enkele samenhang in zit.

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 2 mei 2012 09:04

Ik heb even je tweets bekeken en de 3 belangrijkste redenen om niet te volgen:

- hoeveelheid tweets - timeline vervuiling, ik lees al zo veel tweets
- bit.ly linkjes - bij vage titels weiger ik bit.ly linkjes omdat ik niet kan zien waar ik uit kom
- onduidelijke/vage titels - waarom zou ik op een link klikken met een titel "met mayo" of "nostalgie"?

Je hebt er duidelijk wel lol in om hiermee bezig te zijn. Hopelijk kan je met de suggesties het e.e.a. verbeteren en willicht ga ik je ooit nog eens volgen.

Door Tweakers user Kaasplank, woensdag 2 mei 2012 09:55

Zolang je geen bekende nederlander bent die me boeit zie ik geen reden om je te volgen. Je tweets interesseren me geen vliegende fuck. Leuk voor je vriendenkring en dat is het.

Door Tweakers user arnoudwokke, woensdag 2 mei 2012 10:14

Ik heb even op volgen gedrukt, vond de tweets wel interessant :)

Ik snap dat je denkt dat je weinig volgers hebt, maar het valt wel mee: je staat nu op 94. Dat klinkt als niet heel veel, maar geduld is een schone zaak: de eerste followers zijn het moeilijkste te overtuigen. Bovendien: hoe meer followers je hebt, hoe meer kans op retweets en dus op nieuwe mensen die je tweets zien. Het kostte me anderhalf jaar om op 200 te komen, vervolgens schoot het binnen een jaar naar 1000 en nu, iets meer dan een jaar later, staat de teller boven 3000. Het is een sneeuwbal :)

Waar je rekening mee kan houden, in mijn ervaring:
1. Twitter met mate
2. Denk goed na over wat je twittert en hoe je het neerzet: exacte bewoording, wat er wel en niet in staat etc. Veel mensen zien Twitter als diarree, aan jou de taak om er mooi gedraaide kunstige drollen van te maken
3. Twitter niet wat anderen twitteren; als je niet snel bent, kun je het beter niet op Twitter zetten. Ook tweets als 'omgwtf [insert grootste nieuws van het moment]' is hinderlijk, omdat zoveel mensen dat al twitteren :)

Succes in elk geval, ik zie je wel verschijnen in mijn timeline :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 mei 2012 10:16]


Door Tweakers user filenox, woensdag 2 mei 2012 10:16

Oke het is dus duidelijk dat ik wat minder Tweets moet posten. Kwaliteit > kwantiteit :)
Bedankt voor de feedback :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 mei 2012 10:17]


Reageren is niet meer mogelijk