Is dit de toekomst van Google Glass?

Door filenox op maandag 30 juli 2012 17:24 - Reacties (6)
Categorie: Overige, Views: 8.003

Project Glass, het ambitieuze project van Google om je leven nog makkelijker te delen met vrienden via een augmented realitybril is ons al langer bekend. Maar wat kan de (verre) toekomst ons nog brengen qua augmented reality? De mensen van Sight Systems hebben hun mening in onderstaande video gestoken:
Wat denken jullie over bovenstaande situatie? Zal augmented reality bepalen wat we willen en wat niet of is de video een overdreven situatie?


Bekijk ook mijn andere blogs:

Volgende: Creepy Cameraman, de toekomst? 11-'12 Creepy Cameraman, de toekomst?
Volgende: Twitter en Followers? 05-'12 Twitter en Followers?

Reacties


Door Tweakers user TheEnd, maandag 30 juli 2012 18:14

Maar als dit ook echt mogelijk is in de toekomst weet ik zo nog niet. Om zulke technologie in een apparaat te bouwen ter grote van een lens lijkt me toch misschien wat te ver gegrepen. En natuurlijk zal je ook rekening moeten houden dat het menselijk oog zich moeilijk tot niet kan focussen op een korte afstand laat staan, het focussen op een display op je oog.

Maar natuurlijk ben ik ook geen expert, en kan ik het helemaal mis hebben. Er kan namelijk van alles gebeuren in 20 jaar technologie.

Door Tweakers user TheEnd, maandag 30 juli 2012 18:28

http://gigaom.com/mobile/...ual-focus-contact-lenses/

Hier is een aanvullen van mijn vorige reactie. Het Amerikaanse leger is al bezig geweest met een lens te ontwikkelen die het mogelijk maakt om van dicht bij als van veraf tegelijkertijd te focussen. Zo zou het mogelijk zijn om informatie van een display op je bril te lezen zonder dat je focus van je omgeving moet opofferen. Maar of dit ook mogelijk zou zijn met een display dat daadwerkelijk op je oog komt te liggen is me nog een grote vraag.

Door Tweakers user filenox, maandag 30 juli 2012 18:29

Wow, erg indrukwekkend, bedankt voor je toevoeging :)

Door Tweakers user Rubinski, maandag 30 juli 2012 20:52

Voor bepaalde zaken lijkt het me wel leuk. De features die in de Google IO keynote getoond werden lijken me de moeite. Ik vrees echter dat het na verloop van tijd inderdaad zo zal worden als in dit filmpje getoond werd. Voor mij is dit allemaal veel te druk. Met af en toe eens wat nuttige informatie kan ik wel leven, maar 24/7 (nuja, wanneer je de bril op hebt toch) afgeleid worden voor zaken die eigenlijk helemaal niets toevoegen, zegt me helemaal niets.

Door Tweakers user ZpAz, maandag 30 juli 2012 22:02

In dit filmpje zie je dat de anders AR ziet op sommige momenten, dus je ziet de kleuren van de ogen veranderen aan de content. Dat lijkt me in het echt nogal irritant, dan denk je direct van waar zit die persoon nu weer mee bezig tijdens een gesprek ofzo.

Leuk concept though, hoewel ik liever een kamer heb met echt iets er in, dan een lege kamer met alleen AR spul en een bank.

Door Tweakers user mux, maandag 30 juli 2012 22:56

Ik denk dat er in dit soort filmpjes, zoals met alle toekomstvoorspellingen, iets teveel in termen van vandaag de dag wordt nagedacht. Niet verwonderlijk natuuriljk, we weten nu niet wat we in de toekomst wel weten...

Het is duidelijk dat personal computing steeds meer persoonlijk wordt, en dat je geen onhandige en grote apparaten bij je wil dragen. Maar het is handig en nuttig om een telefoon bij je te hebben of een tablet of computer te raadplegen, en daarom doen we het. In de toekomst zou het natuurlijk wel zo fijn zijn als alles zoveel mogelijk in het lichaam zelf geïntegreerd kan worden, en dat is één aspect waar ze op ingaan. Maar voordat zulke dingen mogelijk zijn zijn we 50+ jaar verder en de toepassingen van die dag gaan we nu echt niet voorspellen. Ik betwijfel of gamification (een spelletje maken van dagelijkse bezigheden) tegen die tijd echt nog zo interessant is.

Vóór die tijd hebben we wel irritante grote apparaatjes. Ik bedoel, zelfs het allerbeste wat de komende 20 jaar mogelijk zal zijn heeft nog steeds de vorm van een apparaatje dat in de buurt van je oog moet zitten, maar niet erin of erop, dus iets wat je apart aan moet doen om te gebruiken. Een hele hoop gebruiksdoelen worden hierdoor al afgeschreven; het is niet handig als always-on apparaat, het is niet handig als volledige vervanger van een handheld telefoonachtig apparaat, etc.

Wat blijft er over? Taken waarvoor je een apart apparaat wél op zou willen zetten. Een paar concepten die nu heel moeilijk te verwezenlijken zijn maar in de toekomst heel makkelijk: simpelweg een beeld of overlay produceren voor productiviteit en entertainment (vervanger van televisie en computerscherm), en augmented reality zoals we het nu al gebruiken in de vorm van GTA-style navigatiesystemen (het is een stuk makkelijker om te begrijpen wat je moet doen als er dikke grote pijlen op de weg worden geprojecteerd dan dat je een computerstem met vage instructies moet decoderen). Dingen die op iets langere termijn praktisch mogelijk zullen zijn zijn een zoom-feature (maar dan met aparte camera) enzo.

Reageren is niet meer mogelijk