Creepy Cameraman, de toekomst?

Door filenox op zondag 4 november 2012 12:52 - Reacties (4)
Categorie: Overige, Views: 7.809

In mijn vorig blogpost was het onderwerp 'Google Glass', een project van Google om een hele 'smartphone' in een bril te verwerken. Via Glass is het mogelijk om te bellen, berichten te versturen zonder een keyboard, en is het ook mogelijk om te filmen zonder dat andere mensen het doorhebben. En net dat filmen maakt de, inmiddels bekende, Creepy Cameraman wat zorgen.

Om aan te tonen dat deze manier van alles vast te leggen op video wat privacy issues kan veroorzaken maakte hij enkele video's.Hoe zou jij reageren als er plots een kerel je staat te filmen zonder toestemming? Is het een probleem? Of maakt het je geen barst uit? In de supermarkt filmen ze je toch ook? Wat is jullie mening? :)

Volgende: Mobile Vikings naar Nederland! 12-'12 Mobile Vikings naar Nederland!
Volgende: Is dit de toekomst van Google Glass? 07-'12 Is dit de toekomst van Google Glass?

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 4 november 2012 13:34

Als het nou alleen filmen was, maar deze man onderbreekt gewoon de lessen. Logisch dat mensen dan zo reageren.

Deze filmer doet ook wel zijn best om mensen zo veel mogelijk te "irriteren", vooral die man die gewoon zit te bellen aan een tafeltje.

Aan de andere kant, als mensen gewoon netjes uitleggen waarom ze filmen (bijv studenten in het centrum van Nijmegen) dan heb ik er geen probleem mee. Zoals die man ook zegt, in de supermarkt wordt ALLES vastgelegd! (Wat soms best hilarisch is als dieven zich eruit proberen te praten)

Door Tweakers user i-chat, zondag 4 november 2012 17:57

ik zie eigenlijk geen reden waarom deze idioot (want dat is het natuurlijk wel)... niet zou mogen filmen, wat het niet minder irritant maakt, punt is duidelijk, zolang wij het niet erg vinden dat er bijna op elke plee een camera op je gericht staat moet je hier ook niet over zeuren...

als je privacy wilt... ga dan in je huis met geblindeerde ramen zitten... of zet machine pistolen op je schutting...

... ik hoop dan ook dat mensen deze filmpjes aangrijpen om na te denken over 'toezchits camera's... in sommige gevallen (bijv scholen met kleine kinderen) is het misschien wenselijk, ter bescherming van .... tegen rare kinderlokkers en pedofiele leerkrachten / verzorgers etc...

en misschien ook bij een juwelier (omdat het risico en de schade daar veel groter zijn... maar voor de rest mag je wel een stuk kritischer zijn...

om nog maar te zwijgen over bescherming tegen neven effecten.

Door Tweakers user boomr, maandag 5 november 2012 12:04

ik vind vrijheid belangrijk maar privacy nog VEEL belangrijker! Ik kan genieten van programma's als wegmisbruikers maar zou zelf helemaal flippen als ik me gare kop terugzie op tv terwijl meneer agent me een mooie bon aan het uitschrijven is.
Je hoort vaak dat mensen FLINK bezwaar maken tegen de opnames en het enige wat ze doen is het gezicht een beetje blurren. IEDEREEN die je kent, herkend je asnog!

Ik vind persoonlijk dat overal gefilmd moet mogen worden, als mensen ervan op de hoogte zijn en toestemming geven wanneer ze zelf duidelijk gefilmd worden!

Wanneer je iets jat, sloopt of iemand pijn doet ben je wat mij betreft al je rechten kwijt! Bontkraagjes die mensen lastig vallen, kleuters die de AH plunderen etc. mogen wat mij betreft allemaal met de kop op tv komen. Mensen die een boete krijgen omdat ze een paar km/u te hard gereden hebben moet je eerst vragen of je ze mag filmen/uitzenden op tv.

Het word wat mij betreft nog VEEL enger wanneer dit in een ziekenhuis gebeurd! Iedereen heeft wss het goede idee van reinout oerlemans (dacht ik) gehoord dat ze verborgen camera's en een cameraploeg op de eerste hulp hadden rondhuppelen. Als mijn vriendin daar zou liggen en ik zie een cameraploeg gaat het echt goed mis!


Vrijheid (mening, pers etc.) vind ik belangrijk...maar privacy in veel gevallen VEEL belangrijker!!!

Door Tweakers user TheEnd, maandag 5 november 2012 18:31

In principe doet de cameraman niets verkeerds, buiten het geval waar hij op privégrond aan het filmen was (school, ...).

Het komt er uiteindelijk op neer dat het niet verboden is maar sociaal onaanvaardbaar. Dan is het de vraag of de wetgeving moet worden aangepast, als het mogelijk wordt om op een zeer makkelijke manier en van op korte afstand, zonder dat de omgeving er van op de hoogte van is filmpjes te maken. Wat nu al perfect mogelijk is.

Reageren is niet meer mogelijk